İçeriğe geç

Denklik Şartı Nedir

Denklik için ne gerekiyor?

YÖK denkliği için gerekli belgeler: Denkliği talep edilen diploma veya derece belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti. Daha fazla makale…•20 Mart 2024

Denklik ne oluyor?

Yabancı bir yükseköğretim kurumunun ve ilgili programının akademik derece (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü) verme yetkisinin Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmasıdır.

Denklik puanı kaç olmalı?

Denklik sınavında 100 üzerinden 50 alırsanız diplomanız denk olarak kabul edilir. Örnek vermek gerekirse, YÖK tarafından tanınan bir üniversitede yurt dışında hukuk okursanız, mezun olduktan sonra Türkiye’ye döndüğünüzde denklik alabilmek için eksik derslerinizi tamamlamanız gerekecektir.

Denklik herkese verilir mi?

Ayrıca denklik belgenizle ilgili tüm işlemleri elektronik imzayla da gerçekleştirebilirsiniz. Denklik belgesi tüm başvuranlara (T.C. vatandaşları ve yabancılar) verilir. Tahsis edilen belge önce e-postayla, sonra fiziksel olarak mektupla veya şahsen teslim edilir.

Denklik almak kaç para?

“Diploma ve Denklik Tanınması ve Başvuruları” ile “Denklik Başvurularının Yeniden Değerlendirilmesi” için 150 TL, Yükseköğretim Kurumlarının Tanınması Başvurusu (Yükseköğretim kurumlarının tanınıp tanınmadığını belirten belge) için 50 TL, “İşlemler Devam Ediyor” belgesi (Askerlik tecil belgesi, başvurular vb.) için 50 TL. 04.10.2023

Yurtdışı diploma denkliği nasıl alınır?

Tanıma ve diploma denklik başvurusu için gerekli belgeler sağlandıktan sonra, internet sitesi üzerinden tanıma ve denklik için online ön başvuru yapılır ve ardından YÖK Denklik Ofisine teslim edilir.

Denklik sınavı Türkçe mi?

Diş hekimliği denklik sınavı Türkçe olarak yapılmakta olup, bu kapsamda yabancı diş hekimlerinin Türkçe dil kursuna katılmaları ve en az dördüncü seviyeye (B2) ulaşmaları teşvik edilmektedir.

Denklik olmazsa ne olur?

YÖK denkliğiniz yoksa üniversite diploması gerektiren kamu pozisyonlarına kabul edilmezsiniz. Erkek adaylar kısa dönem askerlik yapamazlar. Özel sektörde diplomanızın YÖK tarafından tanınması önemli değildir. Mesleğiniz, iş deneyiminiz ve bireysel özellikleriniz dikkate alınır.

Denklik almak kaç ay sürer?

Belgeler eksiksizse, sonuç hakkında bir mesaj alana kadar en fazla 3 ay sürecektir. Bazı durumlarda, sorumlu makam denklik prosedürünü bir aya kadar uzatabilir. Prosedürde mesleki deneyiminiz de dikkate alınabilir. Denklik prosedürü daha uzun da sürebilir.

Denklik sınavı ne zaman 2024?

Konu alanı (diploma) ve nihai yeterlilik 2024 Konu alanı ve nihai yeterlilik sınav takvimi Nisan 2024 Sınav dönemi Başvuru tarihleri ​​15-29 Mart 2024 Mülakatların tarih/saat/yerinin duyurulması 8 Nisan 2024 Sınav tarihleri ​​15-19 Nisan 2024 haftası 1 ek satır

Denklik sınavına kimler girebilir?

Denklik başvurusunu kimler yapabilir? Uluslararası ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler, özel eğitim kurumları ve elçilikler tarafından açılan okullar, ayrıca İsviçre’de ve yurtdışında bulunan ilkokul ve ortaokul kurumları başvuruda bulunabilir.

Hangi üniversitelere denklik veriliyor?

QS World University Rankings ve Times Higher Education (THE) gibi tanınmış üniversite sıralama kurumlarının verilerine göre, dünya çapında ilk 1000’e giren tüm üniversitelerin YÖK denkliği bulunmaktadır. Eğer eğitim gördüğünüz kurum ilk 1000’de değilse, YÖK denklik belgesi için başvuruda bulunabilirsiniz.

Denklik için neler gerekli?

Diploma. Önceki yıllardan sertifika, transkript veya ayrılma belgesi. c) Eğitimlerinin tamamını veya bir kısmını uzaktan eğitim yoluyla tamamlayan ve orta seviyeye kayıt yaptıranlar için sertifika veya eğitim kanıtı. Bakanlık veya Büyükelçilik tarafından onaylanmış bir diploma/diploma almaya hak kazandığınızı kanıtlayan belge.

Denklik neden reddedilir?

YÖK tarafından tanınmayan üniversitelerden alınan diplomaların denklik başvuruları reddedilecektir. Uzaktan eğitim hariç açık öğretim gibi katılımın zorunlu olmadığı eğitim sonunda alınan diplomaların denklik başvuruları gerekçe gösterilerek reddedilecektir.

Lise mezunları denklik alabilir mi?

Diploma Denklik İşlemleri (Lise) | Uluslararası Öğrenci Kabulü Yurt dışındaki ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin, diplomalarının Türkiye’deki ortaöğretim kurumlarından alınan diplomalara denk olduğunu ispatlamaları gerekmektedir.

Almanya denklik için hangi belgeler gerekli?

Almanya’da eşit muamele prosedürü için gereken belgeler arasında Almanca dil becerilerinin kanıtı, mesleki deneyim kanıtı, mesleki eğitimin süresi ve içeriğine ilişkin belgeler ve bir diploma veya sertifika yer alır. Almanya’da denklik başvurusunda bulunmak için belgelerinizi ilgili federal eyaletteki sorumlu makama sunmalısınız.

Denklik belgesi kaç günde çıkar?

(yaklaşık 14 gün) 6) Başvuru aşamasında sunulan belgelerin asılları, 2 Nolu Daire yetkilileri tarafından “Değerlendirilmiştir” damgası vurularak, denklik belgesi ile birlikte özel bir dosya içerisinde (şeffaf zarf içinde) başvuru sahibine veya yasal temsilcisine imzalatılır.

Denklik sınavı ne zaman 2024?

Konu alanı (diploma) ve nihai yeterlilik 2024 Konu alanı ve nihai yeterlilik sınav takvimi Nisan 2024 Sınav dönemi Başvuru tarihleri ​​15-29 Mart 2024 Mülakatların tarih/saat/yerinin duyurulması 8 Nisan 2024 Sınav tarihleri ​​15-19 Nisan 2024 haftası 1 ek satır

TC vatandaşı denklik belgesi nasıl alınır?

Vatandaşlarımızın Genel Müdürlüğümüze yapacakları isim denklik belgesi başvuruları bu tarihten itibaren kabul edilmeyeceğinden, vatandaşlarımızın isim denklik belgesi için İlçe Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Kaç Tane Mahkeme Vardır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Azeri Escort