İçeriğe geç

Bilginin Zıt Anlamlısı Ne Demek

Bilgin zıt anlamlı nedir?

1- Cahil: Cahil; eğitimsiz, bilgisiz anlamına gelir.

Bilgili kelimesinin zıt anlamlısı nedir eodev?

Bilgili kelimesinin zıt anlamlıları “cahil, cühela” kelimeleridir.

Bilgenin zıt anlamlısı nedir?

Cahil kelimesi akıllı kelimesinin zıttıdır.

Zıt anlamlı kelime ne demek?

ZIT ANLAM: Kelimelerde yeni ve eski vardır. Bu iki kelime birbirinin zıttıdır. Aynı şekilde, eski ve genç kelimeleri de zıt anlamlıdır. Anlam olarak zıt olan durumları ifade ederler.

Bilginin zıt anlamlısı nedir?

Dilimizde her kelimenin esnek bir kullanımı veya farklı anlamları vardır, ancak her kelimenin zıt anlamı yoktur. Bilgi kelimesinin gerçek anlamına baktığımızda zıttı olmayan bir kelime olarak karşımıza çıkar.

Bilgin eş anlamlısı nedir?

Bilgin kelimesinin eş anlamlısı bilgindir. Bilgin ve bilgin kelimeleri cümlelerde birbirinin yerine kullanılabilen kelimeler olarak bilinir.

Bilgi kelimesi yerine ne kullanılır?

BİLGİ KELİMESİNİN EŞ ANLAMLILARI Bireyler konuşurken bilgi yerine haber, malumat, bilgi birikimi, talimat ve veri kelimelerini kullanmayı tercih edebilirler.

Eş anlamlısı ne?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Zeki kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

1- Aptalca: Örnek cümle: Zeki insanlar bile zaman zaman aptalca hatalar yapabilirler.

Mutlu ve mutsuz zıt mı?

Mutlu kelimesinin zıt anlamlarına sahip kelimeler; mutsuz ve üzgün olarak tanımlanabilir. “Mutlu” kelimesinin sıklıkla kullanıldığı gibi, “mutsuz” ve “üzgün” kelimelerinin de çok sık kullanıldığını belirtmek önemlidir. “Mutlu” ve “mutsuz” kelimeleri zıt anlamlara sahip olarak tanımlanmıştır.

Borç zıt anlamlısı ne demek?

Borç kelimesinin zıttı alacaklı kelimesidir. Dolayısıyla bu kelimeyle birçok farklı örnek cümle düşünmek mümkündür. “Sonunda alacaklılar kapıya geldi.” “Alacaklı olarak, borçlarını şimdi ödemeni istiyorum.” 6 Ekim 2024

Sevdiğimin zıt anlamlısı nedir?

Sevgi kelimesinin zıt anlamlısı nefrettir. Sevgi kelimesinin nefret kelimesinin zıt anlamlısı olduğu söylenebilir. Sevgi kelimesinin zıt anlamlısı nefret kelimesi olarak bilinir.

Bana 20 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt anlamlılar listesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Mütevazı-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Kötünün zıttı nedir?

Ve eğer “daha kötü” kelimesinin anlamı “hoş olmayan” veya “çok da arzu edilmeyen” ise, bunun tersi “iyi” olacaktır. Daha kötü kelimesinin zıttı daha iyidir.16 Şubat 2020Ve eğer daha kötü kelimesinin anlamı “hoş olmayan” veya “çok da arzu edilmeyen” ise, bunun tersi “iyi”dir. Daha kötü kelimesinin zıttı daha iyidir.

Hamın zıttı nedir?

Çiğ kelimesinin zıt anlamlısı olgun kelimesidir.

Bilgi kelimesi yerine ne kullanılır?

BİLGİ KELİMESİNİN EŞ ANLAMLILARI Bireyler konuşurken bilgi yerine haber, malumat, bilgi birikimi, talimat ve veri kelimelerini kullanmayı tercih edebilirler.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt anlamlılar listesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Mütevazı-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Zıt durum ne demek?

Birbirine karşıt ve zıt nitelikte ve durumda olan kavramlar, olgular ve bunların durumları. Karşıtlık, zıtlık.

Zıt anlamlı tek ne demek?

“Bekar” kelimesinin zıt anlamlısı ise düz’dür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Azeri Escort