İçeriğe geç

Dsk Ne Demek

Dsk anlami nedir?

Dünyanın en yaygın grubu olan “Karanlık Sokak Çocukları”nın duvarında DSK (Karanlık Sokak Çocukları) tabelası bulunuyor.

Dilshad ne demek?

Dilşad isminin anlamı: 1. Rahat. 2. Kalbinde sevinç ve mutluluk olan.

Duhan ismi ne anlama gelir?

Duhan isminin kökeni Bazı kaynaklar “Duhan” isminin Türkçede “dumanlı, dumanlı yer” anlamına geldiğini belirtirken, diğerleri farklı bir kökeni olduğunu ileri sürmektedir. Örneğin, Arapça kökenli olduğu için “parıltı, ışık” anlamına gelebileceği öne sürülmüştür.

Dilşah Kürt ismi mi?

Dilşah ismi kızlar için en popüler ilk isimlerden biridir. Dilşah ismi Farsça kökenlidir.

Dilşat Kürt ismi mi?

Farsça kökenli bir isim olan Dilşad, dil ve şad kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşmuştur. Şad, Farsçada “mutlu ve neşeli” anlamına gelirken, dil ise kalp ve gönül anlamına gelir.

Daryan ismi ne demek?

Denizin yüzeyine yakın yosunlu kaya.

Duhan nedir ne anlama gelir?

İslami literatüre göre, Kıyamet’in büyük alametlerinden biridir. Kozmolojik düzenin bozulmasından önce ortaya çıkan ve bu sürecin jeolojik zamanda yaklaştığını gösteren alametlerdir. Bedir Savaşı veya Kıyamet Günü için Kuran-ı Kerim’de kullanılan bir ifade.

Aren ne demek?

Antik Hitit tabletlerinde Aren kelimesi ışık anlamında kullanılmıştır. Anadolu güneş tanrısı Arinna’nın oğullarına “Arenler” denir.

Karan ne demek?

Bu isim farklı kültürlerde farklı anlamlara ve kökenlere sahip olabilir. Bu isim hem Türkiye’de hem de Hindistan’da kullanılır ve genellikle koruyucu, güçlü veya anlayışlı bir karakteri temsil eder. Karan isminin diğer anlamları: Temiz, masum, samimi, sözünün eri; cesur.

Dora Kürt ismi mi?

“Dora” ismi genellikle bir hediyeyi veya adak sembolize eder ve Yunan kökenlidir.

Deren Kürt ismi mi?

Deren ismi Türkçe kökenli bir isimdir.

Dilan Kürtçe ne demek?

Dilan ismi Kürtçe bir isimdir ve Kürtçeden dilimize çevrilmiştir. Dilan ismi düğün ve dans anlamına gelir. Ayrı ayrı düşünüldüğünde, dil “kalp” veya “kalpler” anlamına gelir ve “an” çoğul eki olarak kullanılır. Bu nedenle, Dilan ismi aynı zamanda kalpler veya kalpler anlamına da gelir.

Nedim ismi manası nedir?

Nedim ismi Arapça kökenli bir isim olup “dost, arkadaş, sohbet arkadaşı” anlamlarına gelmektedir.

Dide ismi ne anlama gelir?

Dide kelimesinin kökeni Farsça’dır. Dide kelimesi isim olarak da kullanılır. Dide kelimesi; göz, gözetleme yeri, göz köşesi, göz bebeği, ayna, kuyu anlamına gelir.

Duru adı ne anlama gelir?

Duru, tam anlamıyla saf, berrak, temiz, bulutsuz gökyüzü, bulutsuz, pürüzsüz cilt, karmaşık olmayan dil anlamına gelir. Bir isim olarak, “berrak”, “temiz”, “berrak” ve “saf” anlamında kullanılır.

Didar ismi ne anlama gelir?

Didar, genellikle yüz ve yüz ifadesiyle ifade edilen bir kelimedir. Antik çağlarda bu kelime yüz güzelliği ve yüzdeki ışık olarak da tanımlanabilirdi. Günlük yaşamın bir parçası olmasa da birçok farklı eserde ve yazılı kaynakta sıklıkla bulunur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Azeri Escort