Kekin dağılmaması için ne yapmalıyım?
Kekin çıkardığınızda dağılmasını önlemek için kek kalıbını unlamanız gerekir. Kalıbı tereyağı ile yağlayın ve üzerine un serpin. Sonra ters çevirin ve fazla unun damlamasını bekleyin. Daha sonra kek karışımını kalıba dökebilirsiniz.
Kek piştikten sonra neden parçalanır?
Kek tarifleri için genellikle kekleri önceden ısıtılmış fırına koymanız önerilir. Ne yazık ki, tarifinizde belirtilen sıcaklığı aşarsanız ve kekinizi çok yüksek bir sıcaklıkta fırına koyarsanız, bu kekinizin aniden kabarmasına ve aniden hava kaybetmesine neden olur.
Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?
Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, şerbet veya sos kullandığınızda veya aroma eklediğinizde ise yoğun ve nemli kekler için yoğurt kullanmanızı öneririz.
Kekin unu az olursa ne olur?
Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Çok az un varsa, kabardıktan sonra çöker! 4- Fırına koyduğunuz keki 25 dakika bekletin, bu yüzden fırın kapağını açıp kontrol etmenize gerek yok!
Kek fanlı da mı pişer fansız da mı?
*Kek fırına koyulduktan sonra ilk 20 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. *Kek sıcak havada pişirilmemelidir, aksi takdirde kekiniz kurur ve sertleşir. *İlk 30 dakika 180 derecede, son 20 dakika 170 derecede pişirilmesi önerilir.
Keke 2 tane kabartma tozu konur mu?
Kabartma tozu sütlü keklerde çok işe yarıyor ve ben genelde ikisini birden tercih ediyorum.
Kek pişince fırından hemen çıkarılmalı mı?
Kekinizi tavadan çıkarırken lütfen şu adımları izleyin: Kek soğumalıdır: Sıcak kek fırından çıkarıldıktan sonra en az 10-15 dakika soğutulmalıdır. Bu, keki daha sert hale getirecek ve tavadan çıkarılmasını kolaylaştıracaktır.
Kek hangi fırın ayarında pişer?
Kek pişirirken genellikle üst ve alt ısıtma modu kullanılır. Bu, kekin hem alt hem de üst kısmının eşit şekilde pişmesini sağlar. Konveksiyonla pişirme, kekin üst kısmının çok fazla kızarmasına veya kurumasına neden olabilir, bu nedenle genellikle önerilmez. Kek tarifinde belirtilen sıcaklık genellikle 160-180°C arasındadır.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
Kekin püf noktaları nelerdir?
En iyi keki pişirmek için ipuçları: Malzemeleriniz her zaman aynı sıcaklıkta olmalıdır. Kek fırındayken unu kapıdan girmeden önce dikkatlice ekleyin. Kek soğuyana kadar bekleyin.
Keke süt yerine su koyarsak ne olur?
Aslında en kolay yol su eklemektir. Keklerinize su eklediğinizde, keklerinizin daha hafif bir kıvama geldiğini fark etmezsiniz. Su, kek karışımına herhangi bir tat katmaz, bu nedenle kekinize bir tatlandırıcı bileşen eklemek gerekebilir.
Keke maden suyu katılır mı?
Kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Kek için kullandığınız maden suyu kekinizin güzelce kabarmasını ve yumuşamasını sağlayacaktır. İsterseniz limon kabuğu rendesi ekleyerek limonlu kek de yapabilirsiniz.
Kekimin içi neden hamur kalıyor?
Kek için çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek karışımı akışkan olur ve pişirildiğinde içi çiğ kalabilir. Yani tarifte belirtilenden daha fazla sıvı eklediyseniz, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek telafi edebilirsiniz. Bir diğer neden de çok fazla kabartma tozu kullanmaktır.
En güzel kek nasıl kabarır?
Kekin iyi kabarması için ne yapmalısınız? Kekin iyi kabarması için unu ve diğer kuru malzemeleri en son ekleyip eleyin. Un, kabartma tozu ve vanilin gibi kuru malzemeler elenerek hamura eklenmelidir. Eleme kuru malzemeleri havalandırır; bu da sıvı kek malzemeleriyle karışmasını kolaylaştırır.
Keke neden nişasta konur?
Nişasta tiplerinin kontrol ile karşılaştırıldığında keklerin hacim, özgül hacim ve hacim indeksi değerlerini artırdığı, sırlama işleminin ise hem buğday nişastası hem de mısır nişastası kullanılarak yapılan keklerde kek hacmini önemli oranda artırdığı tespit edilmiştir.
Kek sönmemesi için ne yapmalı?
Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlarsınız.
Kek fırına sıcak mı konur soğuk mu?
Kek, fırın ısındıktan sonra fırına yerleştirilmelidir. Kekinizi soğuk fırına koyarsanız, hamur daha sonra kabarır. Lezzetli kekler hazırlamak için bir diğer ipucu da fırını konveksiyon olmadan çalıştırmaktır.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
Kek keserken neden ufalanır?
Kek kesilirken neden dağılır? Bir tavada kek pişirirken en önemli faktörlerden biri, kullanacağınız tavayı bilmektir, Şef. Keklerin kesilirken dağılmasının başlıca nedenlerinden biri, kullandığınız tavanın yeterince yağlanmamış olmasıdır.