3.5 tonluk kamyonetler kantara girer mi?
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Emre Öz Cheeseci, “Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bugün aldığı kararla 3 bin 500 kg ve altı ağırlıktaki pikapların (Doblo-Fiorino-Courier, Caddy vb.) da tartıya girmesi zorunlu hale getirildi. Yani şehir merkezine girişlerde her hafif ticari araç tartılacak.
Kantara’ya hangi araçlar girer 2024?
Özel veya ticari yük taşıyan veya eşya/yolcu taşımacılığında kullanılan kamyon, açık/kapalı kasa kamyonet, çekici ve römork, otobüs ve minibüs gibi tüm araçların yük muayene istasyonlarına/kantarlara girmesi zorunludur.
Kamyonet ruhsatlı araçlar kantara girer mi?
Kontrol noktaları, mal taşımacılığı yapan araçlar için kontrol noktalarıdır. Kontrol noktası kapalı değilse, taşıyıcılar istasyona/tartı köprüsüne girmeli ve görevlinin talimatlarına göre ilerlemelidir. Sürücü belgesinde kutu kamyon veya düz yataklı kamyon olarak tanımlanan özel veya şirket araçları tartıya katılmalıdır.
Kantardan hangi araçlar muaf?
KGM, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hafif ticari araç ve pikap sınıfında tescilli, azami yüklü ağırlığı 3500 kilogramın altında olan iki dingilli araçların” kantara girmesine gerek olmadığını bildirdi.
Kamyonet kantardan kaç kilo ile geçer?
Ulaştırma Bakanlığı’nın 29 Haziran 2018 tarihli kararında, hafif ticari araç olarak tescil edilen 2 dingilli araçlar ile azami yük ağırlığı 3500 kg’ı aşmayan kamyon ve tırların ağırlık kontrolüne tabi olmadığına karar verildi.
Kamyonet en fazla kaç ton taşır?
İki dingilli kamyon veya pikap: 13.
Kantara girmezsen ne olur?
Trafik Ceza Kanunu’nun 65. maddesinin 4. fıkrasına göre, kantar girişine girmeyen kamyonların cezası 1835 TL’dir. Ceza peşin ödenirse bu miktar 1376 TL’ye düşer.
Karayolları kantarına girmemenin cezası nedir?
Kantarlara girmeme ve çıkmama cezası ne kadardır? Tartı veya ölçü kontrolünden geçmeden, işaret, ışık, ses veya görevlilerin dur ihtarına rağmen tartı ve boy kontrol noktalarında yolculuğuna devam eden kişilere 2.452 TL idari para cezası verilir (Madde 65/4).
Kia BOngO kamyonet kantara girer mi?
KIA BOngO Fan CluB – Otoyol kontrol noktalarındaki azami yük ağırlığı 3.
Kamyonet tonaj cezası ne kadar?
İdari ceza tutarı tonaj limiti ihlallerinin yüzdesine göre değişmektedir. 2022 yılında tonaj ihlalleri için ceza en az 3330 TL’dir; 2023 yılında yeniden değerleme oranı %122,9 olarak belirlendiğinden asgari ceza tutarı 4.092 TL’dir.
Hususi kamyonet ruhsatlı ne demek?
Özel pikap, genellikle eşya taşımak için kullanılan ve sürücü belgesinde “özel” olarak işaretlenen bir araçtır.
Kamyonet ruhsatlı araç kaçıncı sınıf?
Pickup lisansı olan bir araç için ticari olarak kullanılmıyorsa ve özel olarak kullanılıyorsa “K lisansı” gerekmez. 2 aks ve 3 dingil mesafesi vardır.
3500 kg araçlar kantara girecek mi?
Araca girme zorunluluğu genellikle belirli bir miktardan daha fazla ağırlığa sahip araçlar için geçerlidir. Tartıya hangi araçların katılması gerektiği genellikle yerel yasalar ve yönetmelikler tarafından belirlenir. Tartıya giren araçlar Türkiye’deki yönetmeliklere göre 3500 kg’dan daha az ağırlığa sahip araçların tartıya girmesi zorunlu değildir.
Kantardan nasıl geçilir?
Araç ağırlıkları ehliyetlerde açıkça belirtilir. Bu nedenle araç tartıya girerken tartıldıktan sonra ehliyette belirtilen ağırlık, gerekli yük kapasitesinden düşülür ve değerlendirme yapılarak tartı fişine not edilir.
Hangi araçlar vergiden muaf?
MTV vergisine tabi olmayan araçlar, kamuya hizmet veren araçlar, Kızılay adına kayıtlı araçlar, %90 ve üzeri engellilere ait araçlar ve hurda araçlar bu vergiyi ödeyemeyebilir.
Ford Transit kantar tonajı ne kadar?
FiloARAÇ ÖZELLİKLERİYÜK AĞIRLIĞIFORDTRANSIT3.500FORDTRANSIT 350M TEK KABİN3.500IVECOGÜNLÜK3.500RENAULTMASTER3.
Kamyonetler nelerdir?
Kamyonet, yük taşımak için tasarlanmış, azami toplam ağırlığı 3500 kg olan bir motorlu araçtır.
Kantara girmeme cezası ne kadar?
Trafik Ceza Kanunu’nun 65. maddesinin 4. fıkrasına göre, kantar girişine girmeyen kamyonların cezası 1835 TL’dir. Ceza peşin ödenirse bu miktar 1376 TL’ye düşer.
Kamyonet şehir dışına çıkabilir mi?
Yıldızlı K1 belgesine sahip sürücülerin SRC4 belgesi yoksa hem araç sahibine hem de sürücü belgesi sahibine idari para cezası uygulanacaktır. Yıldızlı K1 yetki belgesi, şehir içinde 3,5 tondan fazla ağırlığı olmayan küçük minibüslere verilen bir belge türü olduğundan, bu belgeye sahip araçların şehir dışına çıkmasına izin verilmemektedir.